Történet:

A The Color Run rendezvénysorozat 2012 januárjában indult világhódító útjára Amerikából.
„A Bolygó legboldogabb 5- km-re” szlogennel hozza össze az embereket egy színekkel tarkított vidám, de mégis az egészséges életmódot népszerűsítő tömeges, látványos megmozdulásra. A The Color Run egy a szabadban kijelölt 5 km-es táv, melynek megtételét nem szabályozza semmiféle időbeli korlát. Mostanra 35 országban több mint 6 millió ember élte át a „color run” élményt. Magyarországon 2013 óta kerül megrendezésre és minden évben egyre több résztvevővel bővül a színekben pompázó futók tábora. A The Color Run nem verseny, és nem csak egy futás, hanem szórakozás, amit feledhetetlenné varázsolunk a színekkel és a fesztiválhangulattal!

Egyéniség:

A résztvevők általában több mint fele életében először teljesíti az 5 km-es távot.
Ez a nemzetközi rendezvény mindenkinek szól… hiszen kortól, edzettségi szinttől, egészségügyi korlátozottságtól függetlenül bárki részt vehet rajta. Egyesek a komplett táv miatt, mások az önmaguknak felállított célok eléréséért iramodnak futásnak, vagy sokan csak egyszerűen szeretnék jól érezni magukat a szabadban, idejüket testmozgással töltve! A “Színes Futókat” a táv alatt több ponton, tetőtől talpig különböző színű (természetes alapanyagú, mesterséges adalékanyag mentes, vízbázisú) porokkal szórunk be, így minden résztvevőt még színesebbé varázsolunk a The Color Run-os jelmezében.

Egészség:

A szabad levegőn történő futás egy jó alternatívája lehet az aktív kikapcsolódásnak,  de a rendezvényen nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi testmozgás jótékony hatásának megismertetésére, mondhatni sportrekreációs tevékenységet is folytatunk, mindemellett az esélyegyenlőségre is felhívjuk a figyelmet. Animátorok és szakképesített edzők várják a közönség sorai közül kikerülő érdeklődőket  egy-egy ingyenes, bemutató jellegű közös foglalkozásra illetve helyszíni szaktanácsadásra. Célunk, hogy ennek a napnak köszönhetően minél több egészséges mozgásfajtával ismertessük meg a kilátogató nagyérdemű közönséget.

Helyszín:

Az eddigi évek sikerei után, a 2018-as évben már 5. alkalommal kerül megrendezésre a “Bolygó legboldogabb 5 kilométere” Magyarországon, a Dunakeszi Repülőtéren. 2013-as indulásunk óta különféle alapítványok arcára is sikerült mosolyt csalnunk. A teljesség igénye nélkül pl. Weisz Fanni Hallgatag alapítványa, – Fanni időközben maga is a rendezvény arcává vált -, Suhanj alapítvány, vagy akár a Pető intézet. A rendezvény egész napra kínál kikapcsolódási lehetőséget. A futást megelőzően, az alatt és azt követően is különböző programokkal, DJ-k, fellépő zenekarok műsorival szórakoztatunk mindenkit, az utolsó futó célba érkezését követően egy nagykoncert és nyereménysorsolás zárja le a rendezvényt.

ESEMÉNY LEÍRÁS

Az esemény leírást ide kattintva éred el!