Rólunk

Rólunk

A The Color Run története

A 2011-ben alapított THE COLOR RUN volt a világ első COLOR 5K eseménye. Travis Snyder egy olyan eseményt hozott létre, amely több mint az időre megtett kilométerek emléke, mindenki számára elérhetővé teszi a futást, függetlenül tapasztalattól, edzettségi szinttől vagy felkészültségtől.
Az első THE COLOR RUN-t 2012. januárjában, Phoenixben (USA) szervezték meg.
2013-ban már több mint 100 állomása volt az eseménynek és 1 millióan vettek részt rajta!
2018-ban, hat évvel később pedig már több mint 60 ország, 200 városában van jelen,
és a résztvevők száma meghaladja az évi 7millió főt, aki átélte a „The Color Run” élményt.
Ez a világ jelenlegi legnagyobb futófesztiválja.
Magyarországon 2013 óta kerül megrendezésre és minden évben egyre több résztvevővel bővül a színekben pompázó futók tábora, legutóbb majd tízezer színes futó mosolygott a célban!

Mi is az a The Color Run?

A BOLYGÓ LEGBOLDOGABB 5 KILOMÉTERES ÉLMÉNYFUTÁSA,
AMIN NEM LEHET ŐSZINTE MOSOLY NÉLKÜL RÉSZTVENNI!

Büszkék vagyunk rá, hogy 2020-ban már legkevesebb 3 alkalommal kerül megrendezésre
a The Color Run™ Magyarországon.

A The Color Run™ egy különleges futófesztivál, amit a rendezvényen használt színes poraink,
koncertek és kiegészítő programok is egyedivé tesznek.

A szlogenünk sem véletlenül
„The Happiest 5k on the Planet”,
azaz
„A Bolygó legboldogabb 5 kilométere”.

Jelenleg ez a világ legnagyobb 5K eseménysorozata, amit 2013 óta rendezünk meg Magyarországon.

A The Color Run™ MINDENKINEK SZÓL kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül. Akkor is, ha minden nap sportolsz, esetleg csak hébe-hóba, de akkor is, ha eddig talán még sosem futottál maximum a busz után 😀 , vagy egyszerűen azt érezted te nem vagy képes erre. Nálunk nem lehet előtted akadály, NEM VERSENY VAGYUNK, nem az számít, hogy szintidőre lefusd a távot, versenyezz másokkal a helyezésekért, hiszen ITT MINDENKI GYŐZTES aki eljön. Csak az számít, hogy jól érezd magad, kikapcsolódj, újra igazi gyerek lehess úgy, hogy senki nem néz rád ferde szemmel azért, mert felszabadultan, boldog őrületben szórakozol. Ha nem tudod a táv teljes hosszát végig, futva teljesíteni, netán belesétálsz, leülsz cseretüdőt keresni, vagy tigrisbukfencezel közben se fog senki megszólni ezért, nem kell kellemetlenül érezd magad emiatt. A futóútvonalon 4 ponton mi színezünk be titeket, ezzel is emelve az amúgyis jó hangulatot, amit ti is megtehettek a kezdőcsomagban kapott zacskós színes porral és a helyszínen megvásárolható további zacskós porainkkal.

Részvételedet a futáson EGYEDI ÉREMMEL is elismerjük, amit a célba érkezéskor kapsz meg.

A The Color Run™-on mindenki egész napra talál programot magának, nem csak magáról a futásról szól a nap. Az esemény ideje alatt koncertek, Dj-k, színpadi események, kiegészítő programok gondoskodnak
a jó hangulatról és Food Truckok a kulináris élményekről

Így már CSAK RAJTAD MÚLIK, hogy el gyere, részese legyél,
ÁTÉLD A FELEJTHETETLAN COLOR RUN ÉLMÉNYT, és a szivárvány színeiben pompázz!

Ez nem verseny, ez egy különleges fesztivál!

Szociális felelősségvállalás

Ne felejtsd el, hogy nevezéseddel segítő kezet is nyújtasz, és amikor részt veszel,
így te is SZUPERHŐSSÉ válsz!

Nagy hangsúlyt fektetünk a TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRA,
ezen belül a támogatásra, a Klíma- és természetvédelemre is.

Ingyenes részvételt biztosítunk általunk meghívott, megváltozott életképességű embereknek és kísérőiknek, hogy ők is megkülönböztetés érzése nélkül átélhessék a “Color Run” élményt.

Az esemény jegybevételének kezdeményezésünkre fordított összegéből fákat ültetünk, továbbá az általunk kiválasztott szervezetett is támogatjuk többféleképpen. Többek között helyszíni kitelepüléssel, marketingkampányunkban megjelenéssel és a nevezéskor általatok felajánlott támogatási összeggel is.

Egy kis odafigyeléssel, környezettudatosabb gondolkodással sokat tehetünk a jelenünkért, jövőnkért. A tét nagyon nagy, és nem más, mint a föld jövője és ezáltal a saját jövőnk.
Felelősséggel tartozunk a földünkért, a következő generációk megfelelő életkörülményeiért is.

Ezért 2019-ben álmodtunk egy nagyot és elkezdtük ezt a fontos és nehéz munkát a The Color Run™ magyarországi eseményeivel kapcsolatban, hogy megvalósítsuk a legzöldebb futóeseményt,
csökkentsük a biológiai lábnyomot.
Kiemelt fontosságúnak tartjuk környezetvédelmet, földünk megóvását. Ennek érdekében mindent megteszünk a zöld rendezvény megvalósítása érdekében. Megpróbáljuk teljesen kiiktatni a műanyagfelhasználást. Amennyiben nem lehet elkerülni az alkalmazását, akkor csak újrahasznosítható vagy külön egy erre specializálódott cég termékeit használjuk.
A hulladékot szelektíven gyűjtjük, amire titeket is megkérünk, hogy segítsétek munkánkat és ennek figyelembevételével, a megfelelő gyűjtőedénybe dobjátok a hulladékokat.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy a 2019. évben életre keltett elképzelésünket más, futásokat szervező cég is követni kezdte és már egy kis lépést tett is annak érdekében, hogy csökkentse a műanyag felhasználást. Reméljük ez a tendencia folytatódni fog, komolyan veszik, nem csak marketing fogásként alkalmazzák, széles körben elterjed a rendezvények tekintetében is,
és valós lépéseket fognak mások is tenni ennek érdekében.